Mol heeft een boon voor jou!

Belangrijkste stappen

  • Stap 1: Inschrijven VOOR 31 oktober 2025
    • Ten laatste voor 31 oktober, maar liefst zo snel mogelijk. Zo krijgen wij een zicht op wie er allemaal mee doet. Zoals vermeld hebben wij budget voor 10 zaken. Mochten er meer zaken willen meedoen, maakt de organisatie een selectie.
    • Inschrijven via het inschrijvingsformulier. Zoals vermeld is de deelname helemaal gratis!
  • Stap 2: Vorming en netwerken van november 2025 tot februari 2026
    • Maandag 17 november 2025: Startlunch van 11u30 tot 16u in De Levensboom in Hasselt. Tijdens deze lunch kom je nog eens alles duidelijk te weten over het project, proef je ondertussen alvast van een heerlijke plantaardige keuken, en is er de kans om te netwerken met de vakjuryleden en de andere deelnemers.
    • Op een maandag en/of woensdag in februari en/of maart(data worden definitief vastgelegd na overleg met deelnemers) in de keuken van St-Lutgardis: 1-daagse opleiding telkens van 10u tot 16u, gegeven door Pieter-Jan Lint van toprestaurant Amaranth. Je kan kiezen uit 1 van de 2 data. Mocht je al een voorkeur hebben, kan je mij dit al laten weten.
    • Advies op maat/locatie in de loop van het project.
    • Uiterlijk tegen 28 februari naam van gerecht, ingrediënten, foto gerecht, foto menukaart of suggestiebord doormailen.
    • We bezorgen jullie tegen dan ook het nodige promotiemateriaal voor in jullie zaak (postkaart, sticker, klantenkaart, flyer enz...)
  • Stap 3: Proeven van 1 april tot 30 september 2026
    • Gerechten op de menukaart
    • Het publiek en de vakjury kunnen komen proeven.
  • Stap 4: Slotevenement november 2026
    • Award event in Tabloo (Dessel)


Afspraken

De belangrijkste afspraken zijn terug te vinden in het reglement

Bijkomende afspraken:

  • ... 
    .

Goed om weten

  •  Het project beschikt over 10.000 euro dat integraal besteed zal worden aan de deelnemende horeca.
  • Bedoeling is om gedurende de periode 1 april 2026 en 30 september 2026 minstens één volledige, volwaardig, gezond en natuurlijk lekker gerecht op uw menukaart te zetten. Het gerecht mag wijzigen/aangepast worden gedurende deze periode. 
  • Als opwarmer, vind je hier ook alvast wat tips voor de menukaart om meer plantaardige gerechten te verkopen.
  • Doelstelling: koks gaan aan de slag met plantaardige alternatieven en doen kennis op en klanten hebben de mogelijkheid om kennis te maken met lekkere, volwaardige gerechten.
  • Hoe beperk je je foodcost?
  • Horeca leveranciers van plantaardige eiwitten: Soluciouns, Hanos, Oresto, Veganbutcher
  • Waar de vakjury vooral aandacht voor zal hebben: 

☑️Minstens 1 gezond, lekker, volwaardig hoofdgerecht op menukaart, volledig plantaardig, gebruik plantaardige eiwitbronnen.
☑️Extra punten: seizoensgebonden, lokaal, fairtradeproducten( eventueel elders op de kaart).
☑️Gerecht niet apart maar tussen de andere gerechten, zonder vermelding vegan, vege of plantaardig.
☑️Gebruik van ons logo achter of voor het gerecht op de kaart
☑️Vermelding lokale leveranciers/producenten/fairtrade producten op de kaart.
☑️Promo van het project: postkaart met QR-code bij bestelling, flyer, raamsticker, stoepbord, klantenkaart

Schrijf je in!

nZet je graag een nieuw plantaardig gerecht op je kaart?
Heb je vragen, opmerkingen?
Dat kan via onderstaand formulier.
Of neem contact met de organisatie via
info@TransitieMolenBalen.be


Doe mee en schrijf je in!

0 of 350

Financierders en partners

Prijzen

Tijdens een evenement in de Tabloo in Dessel zullen de winnaars bekendgemaakt worden.
De winnaars worden aangeduid door de bezoekers van de horecazaken en door een professionele jury.

 

  • De publieksprijs
  • De vakprijs diner
  • De vakprijs lunch. 


De winnaars ontvangen prijzen in natura.