In Mol en Balen

Ook in Mol en Balen is er een transitie initiatief opgestart. Transitie Mol en Balen werd in het leven geroepen in het voorjaar van 2013. Als vervolg op ‘Sing for the climate’ is het nu tijd voor ‘act for the climate’. Transitie Mol en Balen wilt mensen samenbrengen in hun buurt of hun straat om te dromen over de toekomst. Welke voordelen levert het op om in een CO2 neutrale buurt of straat te wonen? Hoe kan dit verwezenlijk worden? Hoe zou ik willen dat mijn straat/buurt er in de toekomst uitziet? Deze en nog andere vragen en dromen kunnen ingevuld en verwezenlijkt worden. In vele steden en gemeenten is men reeds van start gegaan. In Mol en Balen nu dus ook. Wil je mee dromen/denken/doen voor een mooie toekomst in een veerkrachtig Mol en Balen ?

Heb je een idee voor een project? Neem dan contact op met ons. In onze nieuwsbrief en op deze site vind je per thema praktische tips, nuttige links en werkdocumenten.

Wil je ook aansluiten bij een werkgroep of wil je in je eigen buurt/vereniging aan de slag? Geef ons dan een seintje. Wil je individueel aan de slag? Dat kan ook natuurlijk. Je kan hiervoor vrij gebruik maken van de documenten en info op deze website. Waarschijnlijk ben je al flink op weg, zo niet, geen probleem want elke reis begint bij de eerste stap. Klik op ' Zelf aan de slag: praktische tips' en kies dan een item wat je ligt of interesseert en je eerste stap is gezet. Zijn sommige items niet aan jou besteed, geen probleem.

Thema's: voeding, energie, mobiliteit, economie, ruilen/delen, materiaal beheer …

Hier vind je info over reeds bestaande werkgroepen