Samen op weg naar een mooie duurzame toekomst
In een veerkrachtig Mol en Balen

Armoede tips


Schenk je oude pc aan mensen die het écht nodig hebben!

Heb je thuis een oude computer die niet meer gebruikt wordt? Breng hem binnen bij IT-S of Deckx Data (Dessel) op de Turnhoutsebaan. IT-S en Deckx Data kijken de computers na, herstelt ze wanneer nodig en maken ze opnieuw gebruiksklaar. Via het OCMW gaan de computers naar kansarme gezinnen met kinderen.

Computers zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij. Toch blijven deze toestellen voor een heleboel mensen onbereikbaar. Om ook deze groep dezelfde kansen te geven, gaat het OCMW een samenwerking aan met de zusterbedrijven IT-S en Deckx Data. Op die manier hopen het OCMW en de firma’s hun steentje bij te dragen aan het dichten van de digitale kloof.

Breng je oude pc binnen

Heb je thuis een computer die niet meer gebruikt wordt? Breng hem dan binnen bij IT-S, Turnhoutsebaan 49 bus 1 of bij hun andere firma Deckx Data, Turnhoutsebaan 196 A in Dessel. De openingsuren vind je op ww.it-s.be en www.deckxdata.be. De medewerkers van deze firma’s kijken de computers na. Ofwel maken ze de pc’s opnieuw gebruiksklaar, ofwel wordt de computer gebruikt voor vervangstukken. Ook zorgen ze voor een update van de computers die nog bruikbaar zijn en installeren er enkele basisprogramma’s op. De firma voorziet bij elke computer een technische fiche. Om de thuisinstallatie te vereenvoudigen voorziet de firma een cijfersysteem waarmee de cliënt duidelijk weet welke kabel waar ingestoken moet worden om de computer op te starten.

Welke materialen?  

Elke laptop of pc van minder dan 10 jaar oud is welkom. Ook beeldschermen, toetsenborden, speakers en muis kan je binnenbrengen. Printers en scanners kan IT-S niet gebruiken.  

Jouw gegevens verwijderd

Breng je een oude computer binnen? Dan zorgt IT-S ervoor dat alle persoonlijke gegevens die erop staan verwijderd worden. Als je computer bij het OCMW terecht komt, is er geen informatie van jou beschikbaar.

Via het OCMW naar kansarme gezinnen

Als de computer helemaal in orde is, schenkt IT-S hem aan het OCMW. Het OCMW zorgt er op zijn beurt voor dat de pc terecht komt bij een kansarm gezin met kinderen. Aan de hand van vooraf bepaalde criteria bepalen we welk gezin als eerste een computer ontvangt.

In ruil voor ontvangen dienstverlening

Deze samenwerking kwam tot stand op initiatief van IT-S. Eén van de werknemers op het bedrijf was vroeger cliënt op het OCMW. Dankzij de hulp van het OCMW kon hij zijn problemen oplossen. Met dit initiatief wil hij – samen met de rest van de firma – iets terugdoen. Omdat het OCMW intensief werkt rond het dichten van de digitale kloof werd het initiatief warm onthaald. Als jij ook graag een eigen project wil voorstellen, kan je je altijd tot het OCMW wenden.

Meer info:

OCMW, dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 07, samenlevingsopbouw@dsomol.be
IT-S, 014 32 32 10, www.it-s.be, 2dehands@it-s.be
Deckx Data, 014 37 95 16, www.deckxdata.be